Sällskapet Länkarna i Borlänge

Huvudmeny


Lokal information


Allmän information


Sällskapet Länkarna i Borlänge

Riksträff i Lidköping 5 - 7 november 2010

Fredagen den 5/11 avgick två minibussar med  tio länkmedlemmar från Borlänge och två från Sandviken till Lidköping för att  delta i De Fria Sällskapens Länkarnas Riksträff som anordnats av  Lidköpingsällskapet under allhelgonahelgen.
Efter avbrott för fika och lunch anlände vi  till Lidköping i tvåtiden, när vi checkat in på hotellet var det många som passade  på i det fina vädret att vandra runt i staden bland annat till Rörstrands butik  i den gamla fabriken.
lockan fem bar det iväg till Galejan, Folkets Park för att delta i uppladningsmötet där många talare delade med sig  om sina erfarenheter med kung alkohol och andra droger, och hur de lyckats  komma ifrån sin beroenden med stöd från medlemmar i De Fria Sällskapen Länkarna  var sista punkt lyder Som Du själv blivit hjälpt skall Du hjälpa andra.
Lördagen 6/11 klockan nio började de  sedvanliga förhandlingarna med tal av representant från kommunen, när  förhandlingarna var avklarade började medlemsvården. Klockan ett var det dags  för lunch, sedan var eftermiddagen fri, många länkar passade än en gång på att  promenera i den vackra staden vid Värnens strand.
På kvällen avnjöt vi en god middag, när maten  var avklarad blev det uppvaktning av sällskapets medlemmar för olika lång tids  nykterhet/drogfrihet.
När maten och uppvaktningarna var avklarade  underhölls vi av två dragspelare innan det var tid att ta sig an dansgolvet.

Söndagen 7/11 fortsatte medlemsvården klockan  nio till tolv innan det var tid för att avsluta riksträffen med överlämnande av  fanan till Skarasällskapet som anordnar nästa Riksträff våren 2011.
När avslutningen avklarats serverades lunch  innan hemfärden till respektive sällskap började.

    

Ser redan fram emot att få delta i nästa  Riksträff, träffarna ger så mycket i den fortsatta kampen mot alkohol och andra  droger, denna gemenskap är ovärderlig för mig och många med mig.

Tilläggas bör att under alla pauser i  förhandlingarna var lotteriet som värdsällskapet anordnat välbesökt.
Vill tacka Lidköpingsällskapet för en mycket  givande och bra Riksträff.
     

    

Text: Lena Landberg

Foto: Håkan Helander

    

Fler bilder