Sällskapet Länkarna i Borlänge

Huvudmeny


Lokal information


Allmän information


Sällskapet Länkarna i Borlänge

Länkarnas resa till Järnvägs- och Fängelsemuseet i Gävle 3/7 2010

Länkmedlemmar från Borlänge och Ludvika med anhöriga åkte  till Gävle för att se Järnvägsmuseet och Fängelsemuseet. Det blev en mycket  intressant resa.

Färden började i Borlänge med buss, Västanhede trafik, vi  anlände till Gävle 09.30 så efter diverse inköp av dricka och glass var det  dags för en guidad tur på Järnvägs-museet där vi fick vara med om en resa från  järnvägens början till nutid och se Sveriges största ånglok som vägde drygt 140  ton. När den guidade turen var avklarad fick vi en stunds rast innan vi intog  en lunch som smakade utmärkt.

Efter lunchen var det tid att kliva på bussen för färd  till Fängelsemuseet, väl där delades vi in i två grupper, en grupp började med  den gamla delen av fängelset och den och den andra intog den nyare delen, sedan  skiftades grupperna.

    

 

Guiderna som vi hade uppskattades för sin kunnighet och  sitt framträdande inför grupperna som lyssnade och tänkte sig in hur det var att sitta fängslad på 1700, 1800 talet, tur att man inte levde då och satt  fängslad.

    

Efter fika på fängelset var det bara hemresan kvar, efter  ett stopp så kunde köpa dricka, som behövdes efter den givande dagen med  dessutom 30 gradig värme, kom vi åter till Borlänge.

    

En toppenresa enligt alla.

Vid pennan Håkan H

Foto Håkan H

Fler bilder